Retten til at ytre sig!

Det har vakt opstandelse i oppositionen, at statsministeren har brugt sin ytringsfrihed til at tale om faktuelle fejl i en DR-produceret dokumentarfilm.

Når et uafhængigt medie som Nyhedsavisen kan påvise en række faktuelle fejl, og flere af de medvirkende i filmen træder åbent frem og fortæller, at deres udtalelser er blevet misbrugt og fordrejet i en manipulatorisk film med meget grove beskyldninger, så er DR som en offentligt finansieret public service station forpligtet til at tage stilling til kritikken.

Sålænge DR ikke tager stilling, er det meget naturligt, at statsministeren ønsker, at DR tager stilling.

Hver dag bringes nye afsløringer af faktuelle fejl, udeladelser og fordrejninger i Christoffer Guldbrandsens Afghanistan-film, som DR har ansvaret for. Jeg forstår ikke, at Helle Thorning-Schmidt ikke ønsker at få klarhed i sagen, men åbenbart bare vil lade beskyldninger hænge i luften.

Beskyldningerne i filmen bringer tvivl om de informationer som vores udsendte soldater og deres overordnede giver til regering og Folketing og er af er en sådan grov karakter, at Helle Thorning-Schmidt burde være hævet over smålig oppositionspolitik. Det er sagen simpelthen for vigtig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *