Regeringen i front i kampen mod kvindehandel

Regeringen har valgt at udvide opholdsperioden for handlede kvinder fra 30 til 100 dage. Det skal give kvinderne bedre mulighed for at komme på fode igen i en ny tilværelse i hjemlandet og hjælpe myndighederne med at bekæmpe den organiserede kriminalitet.

– Jeg er utrolig glad for, at vi har styrket indsatsen mod kvindehandel på dette område. Det giver kvinderne en markant bedre mulighed for at komme fødderne igen og hjælpe politiet med at fange og vidne mod bagmændene, siger Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby mener, at det viser, at regeringen selvfølgelig tager problemet meget alvorligt og er parat til at tage de nødvendige midler i brug.

– Regeringen gør med bl.a. Lene Espersen, Eva Kjer Hansen og Rikke Hvilshøj en kæmpe indsats i kampen mod kvindehandel. Lene Espersen har fremlagt en storstilet politiplan, Eva Kjer Hansen har målrettet midler i Satspuljen, og nu har Rikke Hvilshøj senest styrket de udsatte kvinders position, siger Ellen Trane Nørby.

Regeringen forhandlede sig frem til 70 mio. kr. i Satspuljen til bekæmpelse af kvindehandel. Forligsparterne (alle minus Enhedslisten) skal nu forhandle fordelingen af disse penge.

– Oppositionen har haft travlt med at kritisere regeringen i denne sag, men sandheden er, at de ikke selv har afsat en eneste krone til bekæmpelse af kvindehandel i deres finanslovsforslag, men kun er gået i forlig på regeringens initiativ. Jeg forventer, at oppositionen nu tager en mere konstruktiv linje, så vi fælles kan bekæmpe kvindehandel, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *