Egnsteatrene i vækst og udvikling

Regeringen har med Dansk Folkeparti tilført egnsteatrene et kvalitetsløft og ekstra bevillinger. I år 2000 modtog egnsteatrene 37,5 mio. kr. af staten, mens de i 2007 kan forvente et tilskud på 66,8 mio. kr. og 70 mio. kr. i 2008.

Jeg kan derfor berolige Kulturordfører Mogens Jensen (S), når han her i avisen (11/12) er bekymret for egnsteatrenes eksistens fremover. Der har simpelthen aldrig nogen sinde været flere penge til egnsteatrene i Danmark som i øjeblikket  og heldigvis er der også flere egnsteatre end der nogensinde har været tidligere.og det er glædeligt, for det er endnu et bevis på, at kulturen og kulturlivet i Danmark blomstrer og udvikler sig.

Når Mogens Jensen igen og igen maner sine dommedags profetier frem er der altså tale om ren fiktion eller for at blive i teaterverdenen en tragikomisk forestilling. I Venstre glæder vi os over at kulturen i Danmark blomstrer og vi glæder os over alle de mange lokale initiativer som tages. For vi er ikke et sekund i tvivl om at et aktivt kulturliv og kulturelle tilbud over hele landet er med til at skabe stærke samfund og give os alle et spændende og kreativt input i livet og dagligdagen. For os i Venstre er kultur ikke en udgift, men en investering.

Vi giver ikke bare egnsteatrene flere penge, vi  drøfter også et kvalitetsløft i form af en konsulentordning, som vi kender det fra filmverdenen. Det er et forslag som kompetente teaterfolk er fremkommet med efter at have arbejdet med hvordan vi styrker egnsteaterområdet yderligere. På dne måde kan det sikres, at udviklingen ikke alene findes i rammer og mursten, men også i scenekunsten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *