DR på åbne standarder

PRESSEMEDDELELSE
23. december 2006

Venstres mediepolitiske ordfører Ellen Trane Nørby har sikret, at DR skal bruge åbne standarder på Internettet. Det sker i forbindelse med udmøntningen af medieforliget.

– Public service skal i sin natur være offentligt tilgængeligt. Derfor er det vigtigt, at DR ikke tvinger sine lyttere og seere til at bruge bestemte teknologier eller software. Åbne standarder giver forbrugerne valgfriheden, siger Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby forventer, at DR vil udbygge deres internettjenester betragteligt.

– Medieudviklingen sker på nettet. Forbrugerne går fra broadcasting til podcasting, fordi de selv vil bestemme, hvornår de ser hvad. Det forventer jeg også vil afspejle sig i DR’s programudbud i fremtiden, hvorfor det har været så vigtigt at sikre åbne standarder med rettidig omhu, siger Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby er også opmærksom på digitaliseringen af sendenettet.

– Når vi slukker for det analoge sendenet i 2009, vil det digitale sendenet åbne en helt ny medievirkelighed. Her vil vi også have åbne standarder, og jeg er åben for, at det ikke skal være broadcasting alt sammen, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *