Det er en OM’er!

Dagens samråd i Kulturudvalget var en pinlig affære. En revisionsrapport fra KPMG blev fremført af oppositionen hånd i hånd med foreningen for danske sangskrivere og komponister (DJBFA). Rapporten var så fyldt med fejl, at selv en si havde været lettere at bære vand i. Jeg kan kun sige det er en OM’er!

Finanslovens abc..

Rapporten viste i modsætning til de tal, som fremgår af Finansloven, at der var 386 mio mindre til kulturen i Danmark. Tallene i Finansloven er 4.338 milliarder på kulturområdet. Det er lidt flere midler, end da regeringen tiltrådte i 2001. Måske var det det, som skar i S og RVs øjne. Det er jo heller ikke rart at måtte erkende, at kulturlivet i Danmark har det rigtigt godt og blomstrer på en række områder, lad mig bare nævne: Dansk film, musik, design, arkitektur, billedkunst.

KPMG havde anvendt et helt andet prisindeks for løn og prisudviklingen i samfundet, end det som statens finanslove har baseret sig på siden 1992. Mere end 220 mio. kr. var udsvinget på den bekostning. Derudover havde KPMG glemt en række andre poster på budgettet.

Æble + banan = pærevælling

Jeg diskuterer gerne, hvordan vi anvender vores kulturbudget bedst muligt, men det er jo et totalt cirkus, hvis der nu ikke længere er enighed om tallene på finansloven. Diskussionen bliver om pærer, æbler, grapefrugt – kort sagt en pærevællig, som hverken gavner debatniveauet, eller vores alles ønske om at styrke kulturområdet i Danmark

Hvis formålet var at få en debat om anvendelsen af ressourcer indefor kulturområdet, må man sige, at det slog totalt fejl. Jeg synes, det er helt relevant, hvis man kunne få en debat, om der er små genre indenfor kulturområdet, herunder musikken, som godt kunne bruge lidt mere fokus – Folkesangen, Verdensmusikken eller andet. Hvis det var DJBFAs ønske, så har de med dette stunt i den grad skudt sig selv i foden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *