Virkeligheden indhenter BUPL og S

”Vi har aldrig sagt, at det var et faktum, at der ville blive sparet en mia. kr., og 3.000 pædagoger ville blive fyret”, siger BUPL-formanden Henning Pedersen til Jyllands-Posten (1/11) efter kommunerne kan dokumentere, at der ikke bliver skåret på børneområdet, tværtimod investeres der flere penge. Hvert barn får yderligere 300 kr. tilført næste år.

Det var især BUPL, som skræmte sagesløse forældre ud på barrikaderne med påstanden om, at kommunerne ville fyre 3.000 pædagoger. BUPL tog kort og godt danske børn som gidsler i deres ideologiske kampagne mod regeringen. Nu har virkeligheden indhentet både BUPL og Socialdemokraterne. Politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) må i dag nødtvungen medgive, at der ikke bliver skåret på børneområdet.

Kvalitetsreform uden taltyrrani

Når pædagogernes fagforening og den danske opposition postulerer en nærmest massakre på børneområdet, påvirker det selvfølgelig danske forældres hverdag. Vi er som regering selvfølgelig nødt til at dokumentere, at der ikke bliver sparret, men tværtimod investeres flere penge på børneområdet.

Jeg synes dog, det er ualmindelig kedeligt at banke hinanden i hovedet med tal, især når hele episoden faktisk viser, at oplevelsen af serviceforringelser ikke kun er et spørgsmål om kroner og ører. Det er i lige så høj grad et spørgsmål om, hvordan vi bruger pengene. Derfor har vi også taget fat på en kvalitetsreform.

Kvalitetsreformen skal øge serviceniveauet i den offentlige sektor. Vi arbejder med mange delelementer, men kroner og ører går hånd i hånd med den stadig bedre offentlig service, moderne mennesker har behov for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *