Kultur-tur!

Venstres kultur- og mediepolitiske ordfører i Folketinget Ellen Trane Nørby tager den 6. og 7. november på kultur-tur i Kolding, Haderslev og Fredericia for at besøge en række markante kulturinstitutioner i området.

– Jeg synes det er væsentligt, at man kommer bredt omkring og møder mange af de personer, som hver dag lægger en formidabel indsats i at skabe gode kulturelle begivenheder og uddannelser rundt i landet. Siger Ellen Trane Nørby, og fortsætter: For at kunne føre en nærværende politik fra Folketinget er det bidende nødvendigt, at man har fingeren på pulsen i forhold til hvad der rører sig.

Ellen Trane Nørby møder 6/11 kl 13.00 rektor på Designskolen i Kolding Birte Sandorff, og der er temaer nok at tage fat på.

-I sidste uge sikrede vi med den nye fireårige aftale på det kunstneriske uddannelsesområdet 2,5 mio. årligt ekstra til Designskolen i Kolding, og forhåbentligt vil det også lykkes at skabe en linje for ædelmetaldesign på designskolen, så jeg glæder mig til mødet. Udtaler Ellen Trane Nørby

Derefter går tur kl 15 videre til Eva Bræmer-Jensen, der er konstitueret leder på Museet Trapholt. Dagen rundes af med et åbent debatmøde klokken 18.00 på restaurant A’ha i Låsbygade.

Tirsdag den 7. november går turen først til Haderslev med møde kl. 10 på Skolen i Kløften med fokus på 10. klasse og hvordan det sikres at alle kommer videre i uddannelsessystemet. Derefter videre til Videoværkstedet, hvor den daglige leder Jane Ryborg tager imod klokken 12.

– Videoværkstedet har nogen tid levet en lidt trykket tilværelse, men med filmaftalen har vi nu sikret den fremtidige eksistens og det glæder mig meget, for Videoværkstedet gør et super stykker arbejde for at sikre at dansk film får tilført fremtidige talenter.

Klokken 14 rettes fokus mod det nye Museum Sønderjylland, når den nye direktør og nuværende leder på Haderslev Museum Orla Madsen byder velkommen. Dagen sluttes af i Fredericia på Musical Akademiet, hvor rektor Søren Møller klokken 16.30 er klar til en snak om skolen fremtidige planer og ambitioner, ikke mindst set i lyset af det politiske aftale som i sidste uge sikrede akademiet 5 millioner over de kommende 4 år til at løfte niveauet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.