Kultur-tur i Esbjerg

Venstres Kultur- og mediepolitiske ordfører i Folketinget har den senere tid haft en række kultur-ture rundt til kulturinstitutioner i landet for at se og høre, hvad der rør sig og få en fornemmelse af de mange initiativer ude lokalt.

Mandag d. 13. november er turen kommet til Esbjerg og har besøger Venstres Kultur- og mediepolitiske ordfører Ellen Trane Nørby Esbjergs kulturliv.

– Jeg synes det er væsentligt, at man kommer bredt omkring og møder mange af de personer, som hver dag lægger en formidabel indsats i at skabe gode kulturelle begivenheder og uddannelser rundt i landet. Siger Ellen Trane Nørby, og fortsætter: For at kunne føre en nærværende politik fra Folketinget er det bidende nødvendigt, at man har fingeren på pulsen i forhold til hvad der rører sig.

– Jeg har tidligere besøgt Esbjerg kulturskole, og det var en stor inspiration. Vi brugte faktisk kulturskolen som rollemodel i Venstres kulturpolitiske oplæg og den forsøgsordning med kunstskoler, som vi fik igennem på sidste års finanslov, og hvor kulturskolen i Esbjerg også har fået støtte til udvikling af deres aktiviteter. Jeg glæder mig især til at opleve talentudviklingen i Esbjerg, siger Ellen Trane Nørby.

Talentudvikling er et centralt omdrejningspunkt i Venstres kulturpolitiske oplæg, og det passer som fod i hose med, at Esbjerg blev kåret som Året by 2006 “Talenternes by”.

– Det at Esbjerg blev årets by på baggrund af sit store arbejde for talentudviklingen viser at området har stor betydning og bevågenhed og det er væsentligt at vi politisk bakker op om netop den kulturelle udvikling. Slutter Ellen Trane Nørby

Ellen Trane Nørbys program er:

Kl. 9.30 Møde Esbjergs kulturdirektør Ib Dam Schultz, Esbjerg kommune

Kl. 11.00 Møde Direktør Jens Petersen, Esbjerg Idrætsanlæg

Kl. 12.30 Møde Formand Hans Jørgen Laustsen, Motorfyrskib No. 1, og Museumsdirektør Morten Hahn-Pedersen, Esbjerg Fiskerimuseum

Kl. 14.00 Møde Museumsdirektør Inge Merete Kjeldgaard, Esbjerg Kunstmuseum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.