Kæmpe saltvandsindsprøjtning til egnsteatrene

I forbindelse med finansloven er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at tilføre egnsteatrene et kvalitetsløft. I den forbindelse tilføres ekstra bevillinger på ca. 11 mio. k. i 2007, som stiger til ca. 17. mio. kr. fra 2008 og frem.

Kvalitetsløftet findes i en ny konsulentordning, som kombineres med ekstrabevillingen. Konsulenterne skal føre løbende dialog med egnsteatrene om at fastholde og udvikle det kunstneriske niveau.

– Jeg er meget glad for, at vi fandt penge til at give egnsteatrene en kæmpe saltvandsindsprøjtning. Egnsteatrene er et vigtigt led i den regionale udvikling af dansk kulturliv. Konsulenterne skal hjælpe egnsteatrene med inspiration og sparring. Det kan kun styrke kvaliteten i teatrene, siger Venstres kulturpolitiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Kommunerne vil fortsat have en stor interesse i at satse på teaterlivet, fordi statens engagement fastsættes på de årlige finanslove.

– Det er en vigtig del af egnsteatrenes selvforståelse, at de udvikles på deres egne præmisser på deres egen egn. Vi har derfor en stor interesse i, at der ikke sker en centralisering, men at kommunerne fortsat har et stærkt incitament til at satse på egnsteatrene, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.