Digitaliseringen demokratiserer mediemarkedet!

Det google-ejede YouTube annoncerede i går en aftale med det amerikanske mobilselskab Verizon. Vcast abonnenter vil fremover kunne se og uploade YouTube videoklip fra deres mobiltelefon. Prøveperioden starter allerede her i december.

Markedet for social software og brugergeneret indhold er i kraftig vækst og måske det mest spændende mediemarkedet i øjeblikket. Samtidigt går den teknologiske mediekonvergens mod at samle flere funktioner i det enkelte apparat, hvor især mobiltelefonen er et flagskib. Derfor er YouTubes aftale mere spændende end overraskende.

Der er ingen tvivl om, at aftalen vil øge YouTubes udbredelse. Det er interessant, når YouTube i forvejen viser over 100 mio. videoklip hver eneste dag. Det kan næsten også kun øge produktionen af videoklip med mobiltelefoner.

Fra et mediepolitisk perspektiv sker der i øjeblikket en demokratisering af både nyhedsproduktionen og underholdning, som er enestående i verdenshistorien og ubetinget spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.