06 med røde lygter!

Køb af handlede kvinder er voldtægt – så klart udtrykker politibetjenten og journalisten Jan Dam sig i det Alt for Damerne, som udkom sidste torsdag. Han modtog i august Ligestillingsministeriets pris for sin kamp mod kvindehandel.

Mandag den 27. november klokken 14 kommer Jan Dam og Ellen Trane Nørby, MF(V) med en gymnasieklasse til grænsepolitiet i Padborg for netop at drøfte problemerne om menneskehandel.

Ellen Trane Nørby, MF(V), Kultur- og mediepolitisk ordfører, er enig men Jan Dam. Trafficking er moderne slavehandel. Det eneste moderne ved det er, at det foregår i år 2006. Ellers er slavehandel stadig bare slavehandel. Det er fuldstændigt uacceptabelt og det bør alle i samfundet sige fra overfor.

Sammen med filmproducenten Alex Boisen har Jan Dam iværksat kampagnen 06 med røde lygter www.eurocop.dk, hvor Dan Jørgensen, MEP(S), og Ellen Trane Nørby, MF(V), har været med fra begyndelsen som badwill ambassadører og debattører, som tager rundt på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser i Danmark.

Mandag den 27. november starter dagen sammen med en gymnasieklasse fra Nærum på Halmtorvet i København, hvor Redens leder Dorrit Outzen fortæller om bagsiden af prostitution, om den ’almindelige kunde med barnestol på bagsædet’ og de piger som handles til Danmark til prostitution.

Klokken 14.00 er turen nået til grænsepolitiet i Padborg, hvor Kvindehandel diskuteres fra den politimæssige side. Herefter går turen til Sønderborg, hvor klassen overnatter inden turen går videre til Bruxelles, hvor Dan Jørgensen tager i mod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.