V sætter rekord i offentlige ansatte

D. 6/10 mener Eva Hansen, at regeringen skærer ned for at føre amerikansk socialpolitik, og Knud Nicolai Møller mener, regeringen tvinger kommunerne til at fyre offentlige ansatte. Indlæggene er fuldstændig strippet for fakta.

Andelen af offentlige ansatte er i gennemsnit knap 17 % i EU. I Danmark er den 30 %! Vi har altså næsten beskæftiget dobbelt så mange offentlige ansatte som gennemsnittet i Europa. Vi ligger på andenpladsen i hele OECD. Faktum er, at der aldrig i danmarkshistorien er blevet brugt flere penge på den offentlige sektor, og der har aldrig været flere offentlige ansatte.

Det må da give stof til eftertanke, når man beskylder regeringen for nedskæringer og være den offentlige sektors fjende nummer ét. En stærk, dynamisk offentlig sektor indgår i regeringens planer om Danmark som verdens mest konkurrencedygtige vidensøkonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *