Thornings overbud

JK Hansen beder (6/10) om eksempler på Helle Thornings overbudspolitik. Jeg har slet ikke spalteplads nok til alle overbud fra Socialdemokraterne, så jeg vil give tre, som ikke har fået meget dækning i medierne og samtidig viser den økonomiske uansvarlighed, som Socialdemokraterne står for.

2010-planen. Nyrup-regeringen fremlagde i 2000 den såkaldte 2010-plan for at holde orden i dansk økonomi. Ifølge Nyrups plan skulle det offentlige forbrug vokse med 0,5 % i årene 2006 – 2010. Da Fogh regeringen kom til i 2001, adopterede vi 2010-planen og har siden fastholdt den. Socialdemokraterne har til gengæld forladt Nyrups økonomiske ansvarlighed og overbudt med en 2 % årlig vækst i det offentlige forbrug. Ikke engang advarslerne fra Socialdemokraternes egne økonomer i Arbejdernes Erhvervsråd lytter de til.

Fremtidens velfærd. Socialdemokraterne indgik en aftale med regeringen i velfærdsforliget. Aftalens ambition er at sikre penge til fremtidens velfærd, herunder uddannelse, forskning og livslanglæring. I sidste uge udtalte Henrik Sass Larsen så, at S var klar til at bruge forskningsmidler til forbrug i kommunerne. En udtalelse, som står i skarpt modlys til forårets dunder taler om, at regeringen bruger for lidt på forskning. 

Socialdemokraterne bruger  også penge, de ikke har, når de præsenterer et finanslovsudspil med et hul på 3,5 mia. kr. Fremtidens velfærd sættes over styr. Det er en ringe trøst, at Helle Thorning forsøger at lappe ved at bruge de penge, som skal afvikle statens gæld, som stadig er over 500 mia. kr. Men det er for usselt at smide regningen i børneværelset . Det er den sikre vej til at sætte Danmarks positive udvikling over styr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *