Fortsat behov for jyske motorveje

 jysktrafik.jpg

Rasmus Prehn (S) skriver (6/10) “Venstre vil ikke længere investere i jysk infrastruktur.” Han vrider en udtalelse fra Venstres trafikpolitiske ordfører Gitte Lillelund Bech om, at der er behov for at kigge på infrastrukturen i københavnsområdet, til ukendelighed. Det Gitte Lillelund Bech  har pointeret er, at de trafikale investeringer bør prioriteres efter behov. Det bør vi faktisk alle kunne blive enige om. Rasmus Prehn kalder det københavneri, jeg kalder det sund fornuft.

Fagbladet Ingeniøren har beregnet, at det koster hele det danske samfund ca. seks mia. kr.(et stigende tal) i tabt arbejdsfortjeneste, når danskere holder i kø på motorvejene især ved København. Derfor har vi faktisk alle – jyder som københavnere – en interesse i at få rettet op på de københavnske motorveje, men det betyder ikke, at der ikke også er behov for trafikale investeringer i Jylland.

I Alssund har vi brug for en motorvej mellem Sønderborg og Kliplev. I Herning, Holstebro og resten af det midtjyske arbejdes der ihærdigt på at få udbygget motorvej og infrastuktur til det vestdanske. Mellem Esbjerg og den tyske grænse arbejdes der på at styrke den vestdanske forbindelseslinje til tyskland og benelux-landene. Vi har som mange andre områder i Jylland stærkt brug for investeringer i togskinnerne. Gitte Lillelund Bechs udsagn skal ikke ses som et udtryk mod vores behov i Alssund eller Vestjylland, men at det netop er behovet, der ligger til grund for investeringerne.

En kommentar til “Fortsat behov for jyske motorveje

  1. Hvor er det befriende, at der findes jyske politiker, der i deres arbejde med trafikpolitik anerkender det logiske i, at trafikinvesteringerne naturligvis skal fordeles efter behov og ikke – som hidtil – i sene nattetimer efter mafialignende
    metoder.
    Må jeg hermed invitere alle bosat vest for storebælt en tur til København mandag morgen ? Så får selv den jyske motorvejsmafia syn for sagen.

    Godt brølt, Ellen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *