De facto valgt en ny generalsekretær…

Egentlig var det en secret stawhold – en hemmelig tilkendegivelse, men der gik ikke mere end en halv times tid, så var resultatet ude i pressen. Det var fjerde gang de femten medlemmer af sikkerhedsrådet i en vejledende afstemning afgav encouragement, disencouragements eller no opinion.

Processen er til for at snævre ansøgerfeltet ind og give kandidater mulighed for at trække sig, inden den egentlige afstemning, så de undgik et dårligt valg og nederlag.

Afstemningen viste, at Sydkoreas nuværende udenrigsminister Baa Ki Moon havde opnået 14 encouragements og en no opinion. Dermed må man sige, at han de facto er valgt som ny generalsekretær for FN, men selvfølgelig kan der ske uventede ting – det gør der jo ofte i politik…. så man skal ikke sælge skindet får bjørnen er skudt.

Dagen er gået med briefinger og diskussioner og FN’s udviklingsprogrammer, og de forsøg der er med at rationalisere og samordne FN’s organisationer, og det arbejde de laver. Og så havde vi et møde med IPA – International Peace Academy -som er en rådgivende tænketank for FN. Den nuværende leder er barnebarn af Utah, den tidligere generalsekretær for FN, så der kan man tale om at have fået FN ind med barnemaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *