Penge i kulturhuse

Der skyder i øjeblikket kulturhuse op overalt i Danmark. Stadig flere kommuner indser, at kulturinvesteringer er netop investeringer i fremtiden.

Kulturpolitikken bliver for det meste overset i velfærdsdebatten. Velfærdspolitik drejer sig om meget mere end tilbagetrækningsalder og ældrechecks. Vi skal altid have den bedste pleje af ældre, børn og syge, men velfærd er mere end pleje.

Kulturpolitik skaber overskud mellem mennesker. Det udfordrer og provokerer, så vi tænker over mere end de daglige strabadser. Det er det overskud, der bringer os videre som mennesker og samfund.

Så når stadig flere kommuner investerer i kulturhuse og gode kulturelle tilbud, er det også, fordi der er penge i det. Borgere er ganske enkelt tiltrukket af det åndsliv, lokal kulturpolitik skaber. Den lokale kulturpolitik er noget af det væsentligste, der fastholder og tiltrækker borgere. Selvfølgelig skal infrastrukturen med skolevæsen og ældrepleje være i orden, men kulturpolitikken bliver ofte den afgørende faktor.

Kulturpolitik er langsigtet politik, så man kunne godt forvente, at kommunalpolitikere ville vælge mere kortsigtede investeringer. Som kulturpolitiker glæder det mig naturligvis utrolig meget, at så mange og stadig flere kommuner kan investere langsigtet. De nye kommuner har fået en størrelse, der gør, at jeg tror, kulturdanmark kan forvente sig meget mere af kommunerne fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *