Mere velfærd for pengene

Jesper Petersen (SF) forsøger her i avisen (23/8) at tegne et billede af en nedskæringsregering. Sandheden er, at den offentlige sektor er vokset under Fogh-regeringen. Den er vokset med 22 mia. kr. fra 391 mia. kr. i 2001 til 413 mia. kr. i 2005. Det er over fem mia. kr. hvert eneste år.

Alligevel forsøger Jesper Petersen sig med en kritik af Esbjergs skolevæsen. Esbjerg er en fantastisk by. Esbjerg er netop for anden gang blevet kåret som årets by. Det er en levende uddannelses- og kulturby.

Danmark er blandt de lande, der bruger allerflest penge på uddannelse, og her er Esbjerg ingen undtagelse. Alligevel klarer vi os generelt under middel i internationale tests. Vi får ikke bedre resultater ved alene at kaste flere penge i skolevæsenet.

SF’s fraværende budgetdisciplin gør ingen gavn i velfærdsudvikling. Vi skal have mere velfærd for pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *