Nyt medieforlig

Mobil fjernsyn

PRESSEMEDDELELSE
6. JUNI 2006

Nyt medieforlig

Regeringen nåede i dag et bredt politisk forlig på medieområdet mellem Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale og SF.

– Det glæder mig meget, at vi har nået et så bredt forlig, fordi der kommer til at ske meget på medieområdet de næste fire år, hvor aftalen løber, siger Venstres kulturpolitiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Lokal radio og fjernsyn

De regionale TV2-kanaler får udvidet deres sendetid, når den digitale sending begynder, så de også i tidsrummet 20.00 – 21.00 kan sende regionalt fjernsyn. De tilføres derfor også årligt yderligere 1,5 mio. kr. pr. station.

– Udbuddet af lokalradio og -fjernsyn kommer til at vokse. Vi reserverer en hel kanal til lokale TVprogrammer og TV2 regionerne. Det betyder, at vi her i regionen vil komme til at opleve langt mere dækning af de lokale og regionale begivenheder og vi kan vælge en lokal nyhedsformidling, siger Ellen Trane Nørby.

Kombineret børne- og historiekanal

DR bliver i aftaleperioden forpligtet til at etablere en kombineret børne- og historiekanal.

– Vi giver forældrene et alternativ til de reklamefinansierede børnekanaler, hvor snak om forbrugerbørn slet ikke er et emne. Kanalen vil halvdelen af tiden sende historieudsendelser til både børn og voksne, siger Ellen Trane Nørby.

DR’s arkiv til danskerne

Danskerne får et stort bid af deres historie og kulturarv tilbage, når DR forpligtes til at digitalisere og frigive deres mediearkiv.

– Vi skal stadig have udredet forhold omkring ophavsret, men målsætningen er nu klar, og der er bred politisk opbakning til den gamle Venstre mærkesag: Vi vil give danskernes deres medieret historie og kulturarv tilbage, siger Ellen Trane Nørby.

Udbud af kvalitets-tv og -radio vokser

– Det er i det hele taget glædeligt, at danskernes valgmuligheder indenfor kvalitetsfjernsyn og -radio vokser, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *