Kvindehandel til livs

Steen Kærsgaard fra Charlottenlund lader til at have fået guldskeen galt i halsen i sit indlæg “De fleste sælger sex frivilligt” (10/6).

Ifølge SK “er sexslaveriet med udenlandske kvinder ifølge politiet et forsvindende lille problem”. Jeg vil godt sige lige ud, at menneskehandel er fuldstændig uacceptabel. At det overhovedet findes i Danmark, er beskæmmende. Sandheden er, at vi har en meget ringe ide om problemets omfang. Det gælder også politiet. Jeg mener faktisk, det er nødvendigt, at vi opprioriterer kvindehandel hos politiet, så vi faktisk har mulighed for at kortlægge problemet bedre. Men jeg fastholder, at én handlet kvinde er én for meget.

SK fremfører endvidere prostituerede som “velovervejede kvinder, der som regel efter to-tre år i branchen stopper med et overskud på mellem en halv og en hel million kr.” Jeg tør slet ikke spørge, hvor SK har sine oplysninger fra, men de udtrykker i hvert fald ikke den virkelighed, som handlede, udenlandske kvinder lever.

Steen Kærsgaard kan åbenbart tillade sig den luksus fra Charlottenlund at være mildest talt ligeglad med tilstanden for udenlandske slaver i Danmark. Det er ikke en luksus, jeg hverken kan eller vil tillade mig som liberal folketingspolitiker. Kvindehandel skal til livs, og det kan kun gå for langsomt.

3 kommentarer til “Kvindehandel til livs

 1. Ellen Trane Nørby sidder på sin høje hest og pudser sin moralske glorie uden at vide noget som helst om emnet og kommer med nogle selvfølgelige betragtninger som alle kan være enige i nemlig at kvindehandel er af det onde.
  Men bl.a. Ekstra Bladet har gjort sig den ulejlighed i en serie interviews (søg dem på infomedia) at få nogle fakta på bordet som er relevante i forhold til de politikere der som ETN forsøger at score billige points ved at gøre de kvindehandlendes problemer til alle prostitueredes problemer, og dermed får sig en mærkesag bygget på manglende oplysninger.
  Det at forsøge at gøre opmærksom på sig selv ved mærkesager uden andet end en overfladisk viden om emnet er en luksus kun de mest utroværdige politikere tillader sig.

 2. Vågn dog op til virkeligheden og forhold dig til den!

  Som jeg har skrevet adskellige steder, så er det væsentligt at skelne mellem kvindehandel og deraf afledt tvangsprostitution, prostituerede, der er tvunget ud i prostitution af økonomiske, social og andre årsager og så den forsvindende lille del, der gør det fordi de vælger det.

  Men det er vist nuancer, der er for vanskellige for SK at forholde sig til.

 3. Du glemmer at mit læserbrev var en reaktion på din partifælle Marion Pedersen som netop ikke skelnede overhovedet, og indrømmede at hele hendes viden baserede sig på nogle indslag i TV.

  Jeg gør så opmærksom på virkeligheden og forholder mig til den udfra politiets og de prostitueredes egne udsagn, og hvilke kilder har du der er bedre end det?
  Og hvor er dine “adskillige steder” hvor du selv skelner? Og “en forsvindende lille del der vælger det frivilligt er jo vrøvl”, vi lever altså i et velfærdssamfund, og ikke i et land hvor overlevelse kan tvinge tusinder ud i noget vedkommende ikke har lyst til. Og en indtjening på flere millioner på kort tid uden de store anstrengelser er altså attraktivt for nogle som ikke lever en luksustilværelse som dig selv. Hvorfor det er logisk at også udlændinge kommer hertil og arbejder som prostituerede uden nødvendigvis at være tvunget til det – helt i overensstemmelse med politiets oplevelser. Det er altså dig der skal vågne op og forholde dig til virkeligheden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *