Sejr for folkeskolen

Læreruddannelsen har fået et fagligt løft, konstaterer Venstres ordfører på lærerreformen Ellen Trane Nørby, efter dagens debat i Folketinget.

Linjefagene dansk og matematik skal målrettes de forskellige klassetrin. Alle linjefag øges desuden i omfang, og den lærerstuderende skal fremover vælge færre linjefag. Samtidig får alle fagene et fagligt løft, men særligt naturfagene bliver prioriteret højere end tidligere.

– Nu bliver forestillingen om, at det kræver samme kvalifikationer at undervise den håbefulde 1. klasses elev, som det gør at fastholde opmærksomheden hos teenageren endelig punkteret. Der er også forskel på at undervise i matematik og dansk, og der er forskel på at undervise i 3. og 9. klasse.

Optagelseskravene indskærpes desuden overfor alle seminarier og praktikforløbet opprioriteres.

– Der er seminarier, der har haft et rekrutteringsproblem. Men det er en kortsigtet løsning at slække på optagelseskravene. Derfor indskærper vi, at optagelseskravene er B-niveau og skal gælde over hele landet. Praktikforløbet opprioriteres også, fordi undervisning i høj grad er en praktisk færdighed.

– Der er ingen tvivl om, at den brede opbakning kan være med til at genskabe respekten omkring den vigtige rolle som lærerne spiller.

Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti støtter ud over Venstre forslaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *