Venstre: Vækst via kreativitet

Kultur, oplevelser og erhvervsliv skal tænkes sammen. Oplevelsesøkonomien skal højt på den politiske dagsorden, fordi kultur og oplevelser i fremtiden vil udgøre et væsentligt bidrag til vores samfundsøkonomi.

Derfor er det rigtigt, når Helge Sanders tænketank er nået frem til, at vi skal have et Center for Oplevelsesøkonomi.

Jeg synes, det er en meget spændende konklusion, og det glæder mig, at idéen har spredt sig. Det betyder, at vi skal tænke kreativitet og skæve ideer ind i og på tværs af uddannelser.

Vi skal øge samspillet mellem kultur og erhvervsliv for at støtte erhvervseksporten. Dansk musik, film og mode har gennem flere år vist, at de klarer sig flot på verdensscenen, og derfor giver det god mening at styrke oplevelsesøkonomien.

Der en række uddannelser i Danmark, hvor man uddanner mennesker indenfor oplevelsesøkonomi. De skal styrkes og udbygges, og et Center for Oplevelsesøkonomi er derfor et helt rigtigt skridt.

Vi har masser af kreative talenter i Danmark inden for eksempelvis musik-, film- og modeverdenen, som har svært ved at brænde igennem. Vi skal derfor allerede nu øge forståelsen og mulighederne blandt investorer for oplevelsesøkonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *