V: OL i 2020 vil løfte Danmark

– Drømmen om OL i Danmark og et målrettet arbejde frem mod 2020 vil være en gevaldig løftestang for såvel idrætten i Danmark, som turismen til landet og for Danmarks internationale brand. Det fastslår Venstres kulturpolitiske ordfører Ellen Trane Nørby, kulturpolitisk ordfører for Venstre.

Rambøll fremlægger i dag mandag en rapport, der gennemgår perspektiverne for at få OL til København i 2020. En gennemgang af de eksisterende faciliteter og perspektiverne for at afholde et OL2020 viser, at det kan lade sig gøre uden at økonomien løber løbsk. Konklusionen er klar: Danmark vil realistisk set kunne løfte opgaven, hvis planlægningen er langsigtet. Derfor bør Danmark også satse på at blive vært for andre større begivenheder som bl.a. VM i Bordtennis 2010, EM i fodbold 2016 sammen med Sverige.

– Venstre ser positivt på muligheden for at få et OL til Danmark i 2020 og ser frem til en konstruktiv dialog om alle muligheder. Den egentlige beslutning om at søge skal ikke træffes før 2010, men det er vigtigt at vi allerede nu arbejder fremadrettet og langsigtet for at nå målet, siger Ellen Trane Nørby.

– Erfaringerne fra de byer, som tidligere har været vært for OL er positive. Byer som Barcelona, Salt Lake City, Sydney og Atlanta har alle oplevet et boom som følge af OL. I dag lyder det enstemmigt fra byerne, at OL har været en løftestang og at man ville gøre det igen, hvis muligheden bød sig. Det skal vi arbejde for, også bliver tilfældet i København. Det glædeligt, at Danmark netop har fået IOCs komitémøde i København i 2009 fordi det viser, at Danmark er på det idrætspolitiske verdenskort. Begivenheden vil også give et signal om København kan løfte OL i 2020, siger Venstres kulturpolitiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *