OL til København

OL til København er en målsætning, som det kulturradikale hoforgan Politiken ikke burde kunne modsætte sig. I sin leder tirsdag var Politiken da også nødt til at medgive, at ambitionen er “sund” og “på mange måder tillokkende”.
Alligevel stiller Politiken sig op som en gammel, sur og tvær mand. Vi kommer kun i den globale 2. division sammen med Montreal og Milano. Der er 400 andre steder i verden, som er større end hovedstadsregionen. Og vi skal ikke have noget discount-OL. Hvis vi ikke bygger en helt ny, pompøs OL-by, men derimod en infrastruktur som kan anvendes til andet efterfølgende, jamen så kan det være fuldstændig lige meget.
Politiken har ikke bare solgt ud af visionerne, det er ganske enkelt både søgte og forvrøvlede argumenter.

Helhedsbetragtning
Hvis man kigger på Legene for en værtsby isoleret, så er det selvfølgelig en dårlig forretning. Massive investeringer for en relativ kortvarig sportsbegivenhed.
Økonomisk er det en uinteressant opgørelse.
Hvis vi kigger på de tidligere OL-byer ikke bare frem til selve Legene, men også 2-3 år efter, så kan OL blive en fantastisk økonomisk gevinst. Hvis jeg skal nævne et enkelt eksempel er Salt Lake City værd at fremhæve. Her har OL løftet byen økonomisk såvel som væk fra sit mormom-image.

Danmark på verdenskortet
For det første kommer København og Danmark på verdenskortet. Politiken kan vrøvle løs om global 2. division, men det er vel under alle omstændigheder bedre, end der hvor vi er nu?
Det er den slags markedsføring, som tiltrækker investeringer til Danmark, som ikke har det mindste med sport at gøre.

Løftestang
For det andet får hele idrætslivet et gevaldigt løft på infrastrukturen. Danmark vil også kunne være vært ved mange andre begivenheder, og de danske sportsudøvere – amatører såvel som professionelle – får et gevaldigt løft.
Det er klart, at investeringerne i infrastruktur skal være bæredygtige. Politiken kan vrøvle løs om discount-OL, men ligesom KB-hallen eksempelvis kan bruges til alverdens arrangementer, så drejer det sig om at undgå en OL-spøgelsesby efter Legene.
Det drejer sig simpelthen om at tænke fremad. Det plejer Politiken at bryste sig af, men det er åbenbart ikke længere tilfældet. Sådan en gang “afdanket hippie-vrøvl” er simpelthen ikke 370 kr hver for 2 måneder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *