Velfærdsvalg useriøst

De Konservatives finansordfører Christian Wedell-Neergaard har slået til lyd for, at Anders Fogh Rasmussen bør udskrive et valg på muligvis utilstrækkelige velfærdsreformer. Det anser jeg for useriøst, når vi har ventet på Velfærdskommissionens beslutningsgrundlag i over to år, og det nu præsenteres om en uge d. 7. december.

Baggrunden for det Konservative forslag er, at Socialdemokraterne har gødet jorden til, at de ikke vil tage ansvar for velfærdsreformerne. Det er ren Christiansborg-taktik, hvor Socialdemokraterne vil lefle for den laveste fællesnævner i stedet for at tage et politisk ansvar for udviklingen af vores velfærdssamfund.

Venstre har modsat fra starten taget vores velfærdssamfunds fremtidige udfordringer meget seriøse. Vi lever i øjeblikket i historiske tider, hvor vi sætter den ene økonomiske rekord efter den anden. Vi oplever en historisk lav ledighed, vi vinder den ene pris efter den anden for erhvervsvilkår og innovation. Det er fair at sige, at dansk økonomi er i topform i øjeblikket.

Andelen af arbejdsdygtige bliver dog mindre over tid. Det er et faktum, hvis den nuværende udvikling fortsætter. Det stiller os naturligvis overfor et finansieringsproblem af velfærdsstaten, faktisk indenfor en relativ kort årrække. Det ændrer et velfærdsvalg ikke på. Som det store regeringsparti kan vi ikke leve på kortsigtede gevinster ved et velfærdsvalg, men vil tage et ansvar for velfærdssamfundets videreudvikling. Vi vil gøre alt muligt for at samle så brede forlig bag, men det bliver i sidste ende op til de enkelte partier, om de vil være med eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *