Når S er klar

Finn Hedegaard vælger under overskriften “Fogh er nødt til at sige: Javel Pia” at bruge spalteplads på at nedgøre Dansk Folkeparti som et parlamentarisk grundlag for Fogh regeringen.

445.000 mennesker har stemt på Dansk Folkeparti, hvilket gør det til Danmarks tredjestørste parti. Danmarks tredjestørste parti har også en ret til at blive hørt. FH burde overveje, hvor tolerant det egentlig ville være, hvis man konsekvent undgik den tredjestørste politiske gruppe i Folketinget.

FH ser gerne, at Venstre bygger dansk udlændingepolitik på et bredere politisk fundament. Til det er der kun at sige, at vi anser Dansk Folkeparti som en samarbejdspartner, men hvis der er flere, der vil være med til at lave politik, så står ministrenes døre altid åben. Størstedelen af den danske lovgivning bygger også på bredde aftaler. Sådan er det, har det altid været, og sådan bliver det sikkert også ved med at være netop fordi danske regeringer som oftest ikke selv udgør en majoritet.

Problemet er imidlertid, at Socialdemokraterne ikke har en enkelt holdning til dansk udlændingepolitik. Det var derfor Karen Jespersen forlod Folketinget. Det var derfor Anne-Marie Meldgaard opgav sit ordførerskab som integrationsordfører. Man får simpelthen ikke det samme svar, hvis man spørger Henrik Sass Larsen eller Mette Frederiksen, selvom de vel at mærke begge er en del af Socialdemokraternes ledelse.

Når Socialdemokraterne er blevet enige med sig selv og er klar til at tage et politisk ansvar, så skal de blot dukke op for at være med – de er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *