Farvel til eksklusivaftaler

Kl. 14.15 d. 11/1 afsagde Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg en opsigtsvækkende dom. Uden omsvøb erklærede domstolen de danske eksklusivaftaler i strid med de europæiske menneskerettigheder. I Venstre har vi konsekvent fremsat lovforslag om at ophæve eksklusivaftalerne, og lige så konsekvent er vi blevet stemt ned. Vi er derfor naturligvis meget tilfredse med domsafsigelsen.

Fagbevægelsen med LO-bossen Hans Jensen i spidsen beklagede, at domstolen ikke har taget hensyn til den særlige danske arbejdsmarkedsmodel. Det er et absurd argument, fordi der her er tale om nogle rettigheder, som ingen personer eller grupper har ret til at krænke, uanset hvor frivilligt krænkerne kan blive enige om at krænke danske lønmodtagere.

I Folketinget har både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne erklæret eksklusivaftalerne døde, hvorfor jeg ser frem til, at et bredt folketingsflertal vil afskaffe disse så hurtigt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *