Velfærdsvalg useriøst

De Konservatives finansordfører Christian Wedell-Neergaard har slået til lyd for, at Anders Fogh Rasmussen bør udskrive et valg på muligvis utilstrækkelige velfærdsreformer. Vi har i over to år ventet på Velfærdskommissionens beslutningsgrundlag. Jeg anser det derfor for yderst useriøst at begynde at tale om et velfærdsvalg her få dage før, vi bliver præsenteret for kommissionens arbejde.

Baggrunden for det Konservative forslag er, at Socialdemokraterne har gødet jorden til, at de ikke vil tage ansvar for velfærdsreformerne. Hvem husker ikke Helle Thorning-Schmidt, der kunne slå Anders Fogh og ville arbejde Venstre ud af regeringskontorerne. Piben har nu fået en anden lyd. S-ledelsen har lagt en strategi, hvor de forsøger at udstille regeringen som en blokpolitik-regering. De vil ofre socialdemokratiske interesser og indflydelse for at fremstille regeringen som blokpolitisk. Derfor ofrede de et skattecenter i Sønderborg under kommunalreformen, derfor lavede de aftalebrud efter integrationsforliget, derfor vil de ikke være med i finansloven og derfor gøder de nu jorden til at stå udenfor velfærdsreformer. Det er lettere at skyde på regeringen, når man ikke tager ansvar for noget. Man kan kalde det benhård oppositionspolitik, eller at ofre socialdemokratiske vælgeres interesser på Christiansborg-taktik.

Venstre har fra starten taget vores velfærdssamfunds fremtidige udfordringer meget seriøse. Vi lever i øjeblikket i historiske tider, hvor vi sætter den ene økonomiske rekord efter den anden. Det er fair at sige, at dansk økonomi er i topform i øjeblikket. Andelen af arbejdsdygtige bliver mindre over tid, og det stiller os naturligvis overfor et finansieringsproblem af velfærdsstaten, faktisk indenfor en relativ kort årrække. Dansk økonomi er i topform, og derfor er tiden helt rigtig til langsomt at justere finansieringen. Venstre har derfor ladet en ekspert-kommission angriber forskellige problemstillinger, så vi har et gennemarbejdet, sagligt beslutningsgrundlag til at tage de nødvendige politiske prioriteringer. For Venstre har det været afgørende, at beslutningerne ikke træffes hen over hovedet på alle almindelige mennesker, men at det sker i et tempo, hvor alle har mulighed for at forstå problemstillingen og løsningsmodellen.

Velfærdskommissionen kommer med sine endelige papirer d. 7. december. Og derfor er det useriøst at diskutere et velfærdsvalg her få dage før velfærdskommissionen præsenterer sine papirer, når vi har ventet i over to år på det. Lad os se beslutningsgrundlaget før vi maler os op i et uforsonligt hjørne. Det skylder vi både os selv og de fremtidige generationer i velfærdssamfundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *