Sky Radio

Rupert Murdochs News Corporation har besluttet at lukke og slukke Sky Radio i Danmark efter år med underskud. Det er naturligvis beklageligt, men det forekommer absurd, at Sky Radio nu kræver 300 mio. kr. i erstatning, fordi man har fundet en anden beregningsmodel, som angiver en lavere dækningsgrad. Radio- og TV-nævnet må naturligvis komme med en nærmere redegørelse, men den alternative beregningsmodel vil også alt andet lige betyde, at DRs radiokanaler heller ikke er landsdækkende. Jeg er ret sikker på, at det ville have givet genlyd og protester helt til Christiansborg, hvis det var tilfældet!

Jeg ser frem til den nærmere redegørelse, men Sky Radio fremstår i øjeblikket i bedste fald som dårlige tabere. Jeg siger ikke, det er let at drive radio i Danmark, men jeg kan konstatere, at Radio 100 FM har overhalet DR’s P3. Det kan altså lade sig gøre at drive succesfuld kommerciel radio i Danmark. Jeg ser med sindsro frem til Sky Radio’s sagsanlæg og kan ikke se, hvorfor den skal have opsættende virkning som socialdemokraterne og de radikale ønsker. De ser åbenbart hellere radio-lyd-løshed, end indhold. Vi bør naturligvis få etableret en udbudsrunde så hurtigt som muligt og lade en anden aktør drive den femte radiokanal i Danmark. For det handler jo om at sikre, at der er flere radiotilbud at vælge i mellem for os lyttere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *