Rekordlav ledighed

Danmarks Statistik har lige præsenteret de seneste ledighedstal, som viser et markant knæk i ledigheden i september måned. 5300 personer mere kom i beskæftigelse i september måned. Udviklingen viser, at regeringens politik virker. Vi er 3.000 ledige fra at sætte rekord i den laveste ledighed siden Danmarks Statistik begyndte sine målinger, statsgælden afvikles planmæssigt, Danmark er kåret som det land med det bedste innovationsklima, danskerne er blevet målt som det mest lykkelige folk i verden, vi har verdensrekorden i efteruddannelse og alt sammen under Venstres skattestop. Regeringen har vist, at den forstår at udbygge velfærdssamfundet med en forsvarlig økonomisk politik uden socialdemokratiske skatteskruer. Politisk må man næsten knibe sig i armen. For kan det virkelig passe. Ja, det kan det.

Der er grund til at gå fremtiden i møde med optimisme, men vi må ikke hvile på laurbærrene. Regeringens faste økonomiske linje må og skal fortsætte. Socialdemokraternes finanslovsforslag har et ufinansieret hul på 11 mia. kr., selvom de dertil endda vil afvikle statsgælden med 20 mia. kr. mindre end regeringen. Det er en økonomisk uansvarlig politik, som vil øge usikkerheden om Danmarks fremtid. Med Venstres politik ligger vores problemer i den modsatte ende, nemlig at vi står overfor en mangel på kvalificeret arbejdskraft, og vi bliver færre arbejdsdygtige til at finansiere flere en værdig alderdom.

Vi er verdensmestre i at efteruddanne os, men vi skal blive endnu bedre til især at lavtuddannede både kan udvide deres kompetencer, men især kan erhverve sig helt nye kompetencer. Ellers får vi et stadig stigende behov for udenlandsk, kvalificeret arbejdskraft.

Velfærdskommissionen præsenterer sine resultater d. 7. december. Venstre er parat til at tage fat om de strukturproblemer og flaskehalse, som vi står overfor med rekord lav ledighed og høj beskæftigelse. Venstre er ikke til eksperimenter med velfærdssamfundet. Det er væsentligt for Venstre, at vi diskuterer de nødvendige reformer over en længere tid, så alle er klar på de forandringer, der skal til, for at fremtidssikre den danske velfærd. Vi håber, at Folketingets øvrige partier vil gå aktivt ind i velfærdsreformerne og ikke bygger et skalkeskjul af dårlige undskyldninger og interne problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *