DF diskvalificerer sig selv forud for velfærdsdebatten

Venstres kulturpolitiske ordfører Ellen Trane Nørby beklager, at Pia Kjærsgaard har banket Mogens Camre og Morten Messerschmidt på plads i den interne debat i DF om nødvendigheden af velfærdsreformer.

– Man blev så positivt overrasket, da man læste kronikken fra Camre og Messerschmidt her til morgen, og jeg begyndte at se frem til den debat, Camre og Messerschmidt havde startet om nødvendigheden af velfærdsreformer, udtaler Ellen Trane Nørby.

Hun beklager, at både Camre og Messerschmidt tilsyneladende er blevet banket på plads. Det diskvalificerer DF i forbindelse med de forestående velfærdsreformer.

– Jeg synes, det er utroligt, at når selv Søren Krarup kommer på banen og åbent erkender, at her er noget, vi bliver nødt til at diskutere i forhold til velfærdsreformer i Danmark, så forvrøvler Pia Kjærsgaard udtalelserne til noget, der måske kan ske om 100 år. Dansk Folkeparti forfølger med Pia Kjærsgaard i spidsen en meget populistisk linje, hvor man bilder folk ind, at velfærdsreformer ikke er nødvendige. Det er en kynisk taktik, som skal trække nervøse efterlønnere og pensionister over i DF’s lejr. Taktikken er dog ikke mere langsigtet, end det svarer til at tisse i bukserne i frostvejr. Først bliver det dejlig varmt, men så bliver det altså rigtig koldt . 

– Dansk Folkeparti karakteriseres ofte som Socialdemokratiet i 50’erne plus udlændingepolitikken. Det har tidligere fået skatteminister Kristian Jensen  til at påpege, at regeringen ikke kan bruge Dansk Folkeparti som støtteparti i forbindelse med globaliseringens udfordringer. Nu har DF så valgt også at diskvalificere sig selv forud for velfærdsdebatten.

– Det er altid beklageligt, når loftet i et parti tilsyneladende ligger i ankelhøjde og fornuftige synspunkter bliver tromlet ned i det øjeblik de bliver tænkt. Behovet for velfærdsreformer forsvinder dog ikke, fordi Pia Kjærsgaard lugter stemmer i at sige det modsatte, slutter  Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *