Ud af skyttegraven

I sin kommentar ”Fingrene væk fra skattekisten” d. 20. april skriver Uwe Iwersen, lokalredakør for JV i Tønder, at der er stærke politiske kræfter i Sønderborg, som vil underminere et skattecenter til Tønder. Det fremgår af kommentaren, at jeg skulle være en af de stærke politiske kræfter, som vil underminere Tønder.

Jeg ønsker bestemt ikke at underminere Tønder. Jeg er meget opmærksom på Tønders situation og har siden dag 1 i Folketinget arbejdet for at skabe rammerne for et bioethanolanlæg, som gerne skulle kunne skabe 250 arbejdspladser i Tønder. I Sønderjylland er der alt for stor tilbøjelighed til skyttegravskrige mellem de gamle købstæder. Alt for ofte ser vi det som et ”nul-sumsspil”: Hvis det er til gavn for Sønderborg, kan det umuligt være godt for Tønder – og omvendt!

Hvis vi ikke snart kravler ud af skyttegravene, går det kun ud over os selv. Vi bliver nødt til at stå sammen i hele Sønderjylland, hvis vi vil skabe og tiltrække arbejdspladser. Et bioethanolanlæg i Tønder og et universitet i Sønderborg er til gavn for hele Sønderjylland.

I forbindelse med skattecenteret har jeg hørt til dem, som har pointeret, at der er stor afstand for mange sønderjyder til Tønder. Det er noget vrøvl at tale om halve løsninger. Med 357 årsværk bliver Tønder det 8. største skattecenter i Danmark. Vi skal passe på med, at vi ikke bliver for indsnævret i jagten på offentlige arbejdspladser, at det går ud over servicen i den offentlige sektor. Derfor har jeg arbejdet for at skulle der blive oprettet et 31. skattecenter, bliver det i Sønderborg.

I Uwe Iwersens optik er det at stjæle fra Tønder. Han anerkender ikke problemet, fordi han mener, det samme gør sig gældende på sygehusstrukturen, bare omvendt. Uwe Iwersen er med andre ord kravlet ned i skyttegraven igen. Hvis Uwe Iwersen mener, at sygehusstrukturen er utilfredsstillende, tangerer det barnlig opførsel at insistere på, at det utilfredsstillende bliver overført til skatteområdet. Man kan næsten høre Uwe Iwersen sige æv-bæv, mens han skrev det.

Vi skal sammen arbejde for flere arbejdspladser offentlige såvel som private til hele Sønderjylland. kun på den måde kan vi fortsat sikre en dynamisk region i vækst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *