Sønderborg viser vejen

D. 30/3 overrakte Kronprinsesse Mary MIA-prisen til Sønderborg Kommune. Sønderborg vandt for næsen af Århus. MIA-prisen uddeles for Mangfoldighed i Arbejdslivet og dommerpanelet bestod bl.a. af DI, LO, Beskæftigelsesministeriet og Handelshøjskolen i Århus.

Sønderborg Kommune vandt, bl.a. fordi den gør mangfoldighed til en ressource, sikrer lige muligheder, forhindrer diskrimination og inddrager minoritetsgrupper i mangfoldighedsstrategien. Sønderborg Kommune har bl.a. valgt bevidst at synliggøre etniske minoriteter i informationsmateriale, give samtlige kommunens 2500 medarbejdere et 3-dages kursus i mangfoldighed, dvs. åbne øjnene for styrkerne i mangfoldighed. Sønderborg fremstår som et område med kulturel mangfoldighed. Dette er i vores egen interesse.

I år 2002 skrev sociologen Richard Florida sin best-seller ”The Rise of the Creative Class”. I bogen beskriver Florida, hvordan vi i højere grad skal leve af vidensarbejdere i fremtiden. Ifølge Florida skal vi være særlig opmærksom på de tre T’er: Talent, Teknologi og Tolerance. Vi skal bruge talenterne til i fremtiden at bygge ny teknologi, og ifølge Floridas omfattende videnskabelige arbejde, er der et sammenfald mellem tolerante regioner og teknologiske vækstområder. Det er Floridas syntese, at talenter bliver tiltrukket af tolerante og kultiverede områder. Det er således ikke bare en fed løncheck på en højteknologisk virksomhed, der tiltrækker. Det er i allerhøjeste grad selve lokalsamfundet. Talenterne er i den globaliserede verden yderste mobile, også uden for landegrænserne, hvorfor de kan indfri deres forventninger til løn og udfordringer på arbejdspladsen mange steder.

Derfor bliver det et decideret konkurrenceparameter for lokalsamfundet at være tolerant overfor minoriteter og have et rigt kulturliv med museer, teater, sport og andet. Det stemmer godt overens med dagens Danmark. I fremtiden skal vi høj grad leve af oplevelsesøkonomi, som både indbefatter direkte oplevelser som turisme og forlystelser samt vidensforædlingen af eksisterende produkter med kreativ innovation. Allerede i dag er ca. 75 % af den danske befolkning ansat i servicesektoren. Sønderborg viser derfor vejen, når det gælder at tiltrække fremtidens talenter til universitetet og erhvervslivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *