Så se dog fremad!

Hans Peter Toft(HPT) skriver mange læserbreve. Nogle gange så mange at man tænker har den mand ikke andre hobbyer. Det er således lykkes HPT at angribe mig 3 gange siden jeg blev valgt til folketinget, senest i JV den 7/3. Her kommenterer HPT at jeg i forbindelse med arrangementet på Kunstskolen har fortalt om hvad VK regeringen har på programmet på kulturområdet, herunder en styrkelse af den billedkunstneriske fødekæde. Her vil vi ligesom det har været tilfældet med satsningen på musikskoleområdet vil gå ind og sikre, at der skabes muligheder på grundniveau, gennem oprettelse af talentpladser, i musik verdenen MGKere, der forbereder eleverne til musikkonservatoriet og i billedkunstverdene BGKere (som svarer til Sønderjyllands Kunstskole) som forbereder til kunstakademierne, designskoler og lignende. Hvad angår HPTs kommentarer om Brian Mikkelsens ide om gratis entre på en række museer, så var jeg selv med til at skyde den ned. Det var for det første en ukonstruktiv indgriben i museernes selvstændige drift og en binding af den likviditet som museerne får gennem entreen. Og så var det et forslag, der favoriserede de store veletablerede museer, der for de flestes vedkommende ligger i hovedstadsområdet. Den løsning vi nu er kommet frem til er langt mere fornuftig. Vi sikrer gratis entre på de permanente udstiller på Statens Museum for Kunst og på Nationalmuseet. De øvrige midler forventes så at blive samlet i en pulje, som alle museer kan søge til nye initiativer. Det betyder bla., at museerne her på egnen vil kunne få del i midlerne, hvilket ikke var tilfældet ved Brian Mikkelsens første forslag, så jeg er såmen meget godt tilfreds med det tiltag. Det er direkte mod bedrevidende, når HPT går sig klog på hvordan Kulturbudgettet i Danmark ser ud. Jeg forundres også over hvordan HPT kan vide mere om hvad der foregår på de ugentlige møder der foregår mellem kulturminister Brian Mikkelsen og jeg som kulturordfører for Venstre end jeg selv ved, men lad nu det ligge. V og K sidder i regering sammen og derfor er det en fælles beslutning hvilke initiativer der tages, på det økonomiske område, på udenrig såvel som på kulturområdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *