En stærk folkeskole

Det nye regeringsgrundlag sætter som mål, at Danmark skal være verdens førende vidensamfund. Fundamentet til at den målsætning kan blive til virkelighed, lægges allerede i folkeskolen. Og fundamentet skal styrkes. Med en af verdens absolut dyreste folkeskoler, er det ikke tilfredsstillende, når PISA-undersøgelserne viser, at hver sjette folkeskoleelev forlader folkeskolen uden brugbare læsefærdigheder. Det tydeliggør, at der er behov for at styrke fagligheden i folkeskolen. VK Regeringen lægger op til at tage en række redskaber i brug i denne proces. Et af dem er en reform af læreruddannelsen. Lærerne skal enten undervise på de store klassetrin eller de små klassetrin. Pædagogikken skal målrettes og lærerne skal kun undervise i deres linjefag. Når antallet af linjefag samtidig mindskes og den faglige sammenhæng styrkes er målet, at der sker en faglig målretning af den enkelte lærers uddannelse. Det er et skridt af mange i vejen mod en stærk folkeskole, men et absolut nødvendigt skridt, hvis vi skal tage fat om problemets rod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *