Danmark i den globale økonomi

Danmark lever i en global økonomi. Det betyder, vi lever i en stadig mere åben, international økonomi, hvor vi handler, rejser og lever mere med hinanden. Det har sine klare fordele. Både for det enkelte menneske, men også for hele landet som lever af den vækst, vi skaber ved samhandel med omverdenen. Uden den vil Danmark kun blive mindre og fattigere. Udfordringen ved en global økonomi er, at konkurrencen skærpes internationalt. Danmark kan ikke og skal ikke konkurrere på løn og arbejdsvilkår – det bliver vi kun fattigere af. Vi skal konkurrere på viden, ideer, omstillingsevne, kvalitet og i det hele taget finde bedre løsninger. Når de andre er billigere, skal vi være bedre. Dansk kvalitet har stadig et overordentlig godt ry på verdensplan. Politisk skal vi arbejde hårdt for at bevare det velfærdssamfund, vi kender i dag. Mennesker er Danmarks vigtigste ressource. Veluddannede, selvstændige, kreative og opfindsomme mennesker. Netop derfor har vi fra Venstre og Konservatives side fremlagt et regeringsgrundlag som afsætter betydelige midler til at fremtidssikre det danske samfund. Vi skal satse hårdt på uddannelse i bredden og forskning i dybden. Vi skal forbedre erhvervsvilkårene betragteligt og føre en aktiv Europapolitik, som er en grundlæggende forudsætning for et dansk velfærdssamfund i en global økonomi. Valget den 8. februar gav os et fornyet mandat. Nu tager vi fat på udfordringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *