Genindfør mesterlæren!

Ellen Trane Nørby, Folketingskandidat for Venstre i Sønderborgkredsen, har taget fat i sin kollega, Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen for at foreslå, at vi i Danmark genindfører mesterlæren.

– I erkendelse af, at der i dag er en række unge mennesker, der ikke får en reel kompetencegivende uddannelse er det vigtigt, at vi kommer med et alternativ til arbejdsløshed eller ufaglært arbejde, udtaler Ellen Trane Nørby og fortsætter:

– Jeg møder ofte unge mennesker der enten er skoletrætte eller simpelthen har opgivet at gennemføre et vekselforløb med skoleundervisning og praktik. Her ville en genindføring af mesterlæren være den helt rigtige løsning. Det vil også være en måde at få en lang række unge med en anden etnisk baggrund i arbejde”

Mesterlæren blev afskaffet i Danmark i begyndelsen af 1990erne. Men nu er det på tide, at vi indtænker den traditionelle mesterlære igen.

– Jeg møder også mange håndværksmestre, som er tøvende overfor at tage unge ind i en praktikplads, da de føler, at vedkommende tilbringer alt for lidt tid på arbejdspladsen. Også her ville mesterlæren sikre en helt anden kontinuitet, siger Ellen Trane Nørby

Det økonomiske tilskud til praktikpladser som SR regeringen afskaffede i slutningen af 90erne ser Ellen Trane Nørby, Folketingskandidat for Venstre i Sønderjylland gerne genindført.

– I relation til den verserende diskussion om skolepraktik og praktikpladser er der behov for at vi skaber et økonomisk incitament for virksomhederne til at tage flere elever i praktikpladser. Det er jo paradoksalt, at Socialdemokraterne nu klager over at skolepraktikken afskaffes, når det var dem der afskaffede det økonomiske incitament i slutningen i 90erne og vi siden har set antallet af pladser rasle ned. Kun det seneste år er kurven knækket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *