Er det liberalt at fordømme andre?

Den 7/1 retter Venstres amtsrådsmedlem Mads Schmidt Eriksen (MSE) kritik mod mig og mine liberale holdninger, såvel som fremturer med at jeg som vestjyde ikke har noget at komme efter i Sønderjylland. Biografreklamerne som MSE kritiserer, består af 4 billeder. Et om Faglighed, fordi folkeskolen ikke er en kravlegård. Et om Udvikling fordi verden er større end Danmark. Behovet for at hjælpe andre er for alvor kommet tæt på med den frygtelige katastrofe i Sydøstasien. Et om Tyrkiet, fordi EU ikke er en religiøs sekt. Og sidst det, som er faldet MSE for brystet. To piger, som kysser hinanden under udsagnet: Frihed, til at være den man er. MSE skriver, at det er et misbrug af begrebet frihed og en fordrejning af liberalismen. For mig at se, ligger der netop i begrebet liberal, at man er tolerant og taler mindretallets sag, hvad enten der er tale om religiøse, seksuelle, etniske, kulturelle eller sproglige mindretal, som vi kender til dem her i Sønderjylland. Rammen for politik handler ikke om hvad du og jeg finder er en moralsk livsførelse. Biskopperne i Danmark vedtog i sidste uge bl.a. at gifte homoseksuelle par. Som liberal bør man arbejde for, at mindretal har samme rettigheder som andre. MSE mener, at Tyrkiets optagelse i EU er en sag, som danskerne går imod. At en Epinion måling lavet af DI viser at 72% af danskerne på lang sigt ser positivt på Tyrkiet som medlem af EU forholder MSE sig ikke til. Desuden vil jeg sige, at man som politiker ikke blindt skal lade sig diktere af den ene og anden meningsmåling, men have mod til selvstændige holdninger. Egentligt ville det klæde MSE, hvis han havde sat sig ind i min politik inden han offentligt fremturede med kritik. Men det er måske for meget at forlange? MSE et meget godt eksempel på den politikertype, som udtaler sig inden de har sat sig ind i en sag. En ærgerlig evne, som desværre er med til at skabe politikerlede hos mange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *