Billigere EDB i de nye kommuner

I forbindelse med kommunesammenlægningerne vil mange af de nye kommuner skulle investere i nye EDB systemer. I den forbindelse må det være et krav, at der indhentes tilbud fra flere sider frem for at man i blind tillid til Microsofts MS Officepakke blot vælger den dyre og lette løsning. Videnskabsministeriet har på baggrund af en række pilotprojekter i den offentlige sektor konkluderet, at OpenOffice, der er et åben standard program lever op til de samme krav og funktionalitet som man hidtil har betalt Microsoft i dyre domme for at levere. I miljøministeriet overvejer man i øjeblikket at fortsætte de gode erfaringer med et skifte til Linux, der ligeledes er en billige konkurrent til Microsoft. Når den seneste uafhængige undersøgelse dokumenterer, at den offentlige sektor kan spare cirka 745 mio. kr. alene ved omlægning af office-pakken, så er det på tide at kræve nytænkning. Med strukturreformen vil kommunerne skulle revidere hele deres IT-infrastruktur. Vi bør som skatteydere stille krav om at der spørges til prisen frem for blot at vælge den dyre, men mere kendte model.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *