Tyrkiet i EU

Den 30/11 indstillede Europa-Parlamentets udenrigsudvalg Tyrkiet til optagelsesforhandlinger med EU. Både EP og Det Europæiske Råd tager stilling til Tyrkiets udvikling i retning af et medlemskab senere på måneden. Der er blevet sagt og skrevet meget om Tyrkiets optagelse i EU, men Tyrkiet fortjener en ærlig chance for optagelse som andre lande har fået det. Det Europæiske Råd vil 17/12 give grønt lys til Rumæniens optagelse i 2007. Efter fem års forhandlinger med Rumænien er der bred enighed om, at optagelsesbetingelser bliver mere omfattende i fremtiden. Det vil både Kroatien og Tyrkiet mærke. Landene skal ikke bare optage hele EU’s regelsæt og gennemføre politiske reformer, der skal praktiske resultater til. Tyrkiet har gennemført en lang række reformer og senest tyder det på, at de er indstillet på at anerkende den græske del af Cypern. Tyrkiet er ikke klar til EU-medlemskab i dag. Det er der bred enighed om. Men Tyrkiet har udvist stor vilje til medlemskab. EU er ikke en religiøs sekt, og hvis det lykkes dem at fjerne alle hindringer, skal Tyrkiet selvfølgelig optages.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *