Universitet for Sønderjyllands fremtid

I JydskeVestkysten 10. november spurgte Steen Asmussen under overskriften “Nyt universitet – til hvad?”, hvorfor vi skal bruge så mange penge på det nye universitet, når medarbejdere fyres, linjer nedlægges, og studerende ikke kommer. Svaret er, at vi er nødt til at satse på fremtiden. Vi skal overveje, hvilken rolle vi ønsker, at Sønderjylland og Sønderborg skal spille fremover. Her må visionen helt klart være, at vi får oprettet et universitet, som på udvalgte områder er bedst i Danmark og verden. Et universitet, som kan tiltrække danske såvel som udenlandske studerende. Det kræver en målrettet satsning. Se bare på universitetet i Aalborg, for få år siden var det småt med studerende, i dag markerer universitetet sig i verdenseliten, når det drejer sig om nanoteknologi. Blot fordi der i disse år er mangel på studerende, må vi ikke give op. Sønderborg-området er et yderst attraktivt område, hvad enten det handler om billige boligmuligheder, job eller naturoplevelser. Det nye universitet er en fremtidsinvestering. Men Steen Asmussen stiller et relevant spørgsmål, for en positiv udvikling kommer ikke af sig selv. Hvis investeringen skal bære frugt, skal visionen bæres op af undervisningskræfter, virksomheder, politikere og ildsjæle i området. Danfoss har allerede spillet en rolle i forbindelse med investeringen, men der skal mere til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *