Når Bill kommer forbi

Da Microsofts grundlægger Bill Gates var i København den 16/11, havde han en tidlig julegave med til IT-Universitetet. Microsoft åbner et særligt laboratorium på ITU. Det sker i forlængelse af en hensigtserklæring om, at ITU nu hører til de universiteter, der har IT-gigantens særlige bevågenhed i verden. MS og ITU kender hinanden i forvejen. De er knyttet sammen med det såkaldte NEXT-forskningsprojekt. Tidligere har Handelshøjskolen i København lavet en aftale med IBM om en pose penge for at få et auditorium opkaldt efter sig og lån af henholdsvis professorer og gigantens eksperter til foredrag. KMD har lavet en lignende aftale med ITU. Ved Aarhus Universitet har man Alexandria-bygningen, hvor forskningsresultater munder ud i erhvervsprodukter. Vi kan selvfølgelig altid håbe, Bill Gates vælger at kigge forbi Syddansk Universitet næste gang, men en mere bæredygtig tilgang vil være at lære af disse progressive universiteter. Kun ved et tæt samspil mellem erhvervsliv og universiteter når vi fra forskning til faktura i tide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *