Medicon Valley i Syddanmark

Ifølge Berlingske Tidende skal et særligt statstilskud til sygehusene på knap 250 mio. kr. spredes ud til hele landet, så ikke bare hovedstaden får gavn og mulighed for forskning indenfor sundhedsvæsenet. Københavns amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen (S) kritiserer udkastet skarpt og taler om “en massakre på hovedstaden” og “Man fjerner hele fundamentet for Medicon Valley”, som er københavnernes bioteknologiske aktører. Man kan stille sig selv spørgsmålet i region Syddanmark, hvorfor kan “Medicon Valley” ikke ligger her? Syddansk Universitet har allerede vundet i konkurrence med netop København i øvrigt retten til at huse Danmarks nye Iværksætterakademi. Københavnermentaliteten – at alt skal foregå i København – er skadelig for landets udvikling. Sandheden er, at de danske storbyer har lettere ved at tiltrække såkaldt venture kapital, men det er landsdele som Sønderjylland, der har langt rigere iværksætterliv. Vi har brug for at tiltrække mere venture kapital til regionen, for at sikre arbejdspladser i regionen, også må Vibeke Storm Rasmussen kan nøjes med at tage flyveren til den syddanske region for at opleve patientbehandling i international klasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *