Medicon Valley i Syddanmark

Ifølge Berlingske Tidende skal et særligt statstilskud til sygehusene på knap 250 mio. kr. spredes ud til hele landet, så ikke bare hovedstaden får gavn og mulighed for forskning indenfor sundshedsvæsenet. Københavns amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen (S) kritisere udkastet skarpt og taler om “en massare på hovedstaden” og “Man fjerner hele fundamentet for Medicon Valley”, som er københavnernes bioteknologiske aktører. Mens Vibeke Storm Rasmussen bekymrer sig over, at man i fremtiden må tage til Paris i stedet for København som patient, kan man stille sig selv spørgsmålet i region Syddanmark, hvorfor kan ‘Medicon Valley’ ikke ligge her? Syddansk Universitet har allerede vundet i konkurrence med netop København i øvrigt retten til at huse Danmarks nye Iværksætterakademi. Københavnermentaliteten at alt skal foregå i København, er skadelig for landets udvikling. Sandheden er, at de danske storbyer har lettere ved at tiltrække såkaldt venture kapital, men landsdele som Sønderjylland har et meget rigere iværksætterliv. En absurd situation som Vibeke Storm Rasmussen ikke afhjælper med sine udtalelser. Vi har brug for at tiltrække mere venture kapital til regionen, for at sikre arbejdspladser i regionen, og så Vibeke Storm Rasmussen kan nøjes med at tage flyveren til den syddanske region for at opleve patientbehandling i international klasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *