Kulturkampen lever

Jeg overværede det amerikanske præsidentvalg på tæt hold i Washington. Det delte USA er tydelig for enhver. I 11 stater lykkedes det republikanerne at få homo-vielser bandlyst. Det er tankevækkende, når Europa-Parlamentet samtidigt afviste at godkende Kommissionen, netop fordi den foreslåede retskommissær Buttiglione havde et anstrengt forhold til homoseksuelle og kvinders rettigheder. Bush vandt kulturkampen, fordi demokraterne overlod podiet til det kristne højre. Vi må ikke begå samme fejl. Buttiglione blev ikke afvist, fordi han var kristen, men fordi han repræsenterede et autoritativt menneskesyn. Et menneskesyn som medlemmerne af Eurppa-Parlamentet ikke mente, at han kunne skelne fra jobbet som retskommissær, hvor en af hans opgaver er at beskytte mindretal. Vi skal turde tage debatten i stedet for stiltiende at stemme de reaktionære kristne ned under gulvbrædderne. Diskussionen den findes også i Danmark. Reaktionære kristne er imod fri abort, homovielser og kvindelige præster. Og man bør grundlæggende spørge sig selv, hvad er det for et samfund, vi får, hvis de får magt, som de har agt. Svaret er et samfund, hvor tolerance er noget, man skal kigge i vejviseren efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *