Liberale revolutionerer landbrugspolitikken

Det kniber med visionerne hos Europas socialister før Europa-parlamentsvalget 13. juni. Derfor kaster de sig – som Jeppe Hartmann Rasmussen i Weekendavisen 28.5. – over EU’s planøkonomiske landbrugspolitik. Og det er godt, men lidt sent, at socialisterne viser interesse for landbrugsreformer.

Socialisterne stod i 90’erne i spidsen for 13 af 15 regeringer i EU – herunder i Danmark, hvor Nyrup var statsminister og Henrik Dam Kristensen var fødevareminister. Men der skete uendelig lidt på landbrugsområdet i de år. Socialisterne fredede planøkonomien og svigtede forbrugerne og de store investeringer i uddannelse og forskning, som skal rejse Europa de kommende år.

Arbejdsfordelingen er i Europa som herhjemme:

Det var tidl. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V), der i 1990 omlagde den danske politik fra fokusering på indkassering af den maksimale landbrugsstøtte. Og det var det danske EU-formandskab i 2002 og nuværende fødevareminister Marianne Fischer Boel (V), der stod fadder til den første store landbrugsreform i EU i 2003.

Det er først efter socialisternes fald og de liberales sejre i Europa de seneste år, at det er lykkedes at få hul på reformer af landbrugspolitikken.

De liberale revolutionerer landbrugspolitikken og socialisterne slænger sig i hængekøjen. Troværdigheden siger vi intet om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *