Liberale laver landbrugsreformer

Svar til S-kandidat Dan Jørgensens indlæg i JP Århus fredag: Liberale laver landbrugsreformer.

Det er Venstre, der har ført an i Danmarks kamp for reformer af EUu2019s landbrugsstøtte. Venstre har presset på for landbrugsreformer, frihandelog markedsøkonomi i EU i årevis – og vi gennemfører det.

Derfor klinger det hult, når S-kandidat Dan Jørgensen i JP Århus 29.5. gentager de angreb på Venstre, som han også frematte under vores duel på Cafe Kindrødt i Århus tidligere i maj.

Det var daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) og landbrugsminister Laurits Tørnæs (V), der i 1990 lagde dansk politik om fra at være fokuseret på at indkassere maksimal landbrugsstøtte til markedsøkonomi. Og det var det danske EU-formandskab i 2002 og den nuværende fødevareminister, Mariann Fischer Boel (V), der stodder til den første store landbrugsreform i EU i 2003.

Der skete derimod uendelig lidt i de ni år, hvor Dan Jørgensens partifæller, Poul Nyrup Rasmussen (S) og Henrik Dam Kristensen (S), sad som henholdvis statsminister og fødevareminister og tegnede Danmark i EU.

Og det er ikke så mærkeligt. Socialdemokratiet går nu som før ind for at styre, begrænse og kontrollere markedsøkonomien, frihandelen og dermed forbrugernes frie valg. Det er Socialdemokratiets historiske mission – og det er også det bærende i partiets EU-program. I modsætning til Venstre.

Europas liberale fortsætter vores globale kamp for mindre landbrugsstøtte, mere frihandel og mere markedsøkonomi. Og vi begrænser os i modsætning til socialdemokraterne ikke til valgkampretorik – vi gennemfører det, vi siger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *