Hvor meget er et menneskeliv værd?

Mindst 120.000 kvinder og børn er ofre for menneskehandel i de vesteuropæiske lande viser en opgørelse fra EU Kommissionen. Og den organiserede kriminalitet på området er voksende lyder det samstemmende fra politiet og organisationer, som hjælper de mennesker, hvis liv handles som var det en forbrugsvare. Mange af de mennesker, der handles og smugles ind i EU lokkes med gyldne løfter om uddannelse, arbejde og let tjente penge, for ofte at ende i et liv i prostitution styret af bagmænd, som tjener formuer og efterlader kvinderne pengeløse og traumatiserede. Det får mig til at spørge hvordan vi i et moderne demokrati moralsk og medmenneskeligt kan acceptere, at slavehandel fortsat eksister? For bagmændene bag slavehandlen synes værdien af menneskers liv ikke værdsat. Men som menneske hverken kan eller vil jeg acceptere, at der fra et rigt samfund ikke gøres mere for at beskytte ofrene for menneskehandel, straffe bagmændene og sikre en optrævling af de mørke netværk, som eksisterer. Det er helt åbenlyst, at menneskehandel er et grænseoverskridende problem, som kræver en fælles europæisk løsning og en international opmærksomhed. EU bør derfor sætte fokus på det stigende problem og afsætte midler til at sikre, forholdene for de mennesker, som havner i pengegriske bagmænds kløer. Et menneskeliv kan aldrig gøres op i penge, derfor må EU, medlemslandene og vi sikre, at der slås hårdt ned på bagmænd, der udnytter folks nød eller fattigdom til at handle med dem. Du kan læse mere om om kampen mod menneskehandel i Europa her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *