EU bør samles om kampen mod kræft

Kræft er en folkesygdom. De fleste af os kender nogen, der har haft den inde på livet. Tusinder af mennesker i Europa rammes hver dag af kræft. I 65% af tilfældene kender man ikke årsagen. Uden at kende sygdommens årsager kan man ikke forebygge nye tilfælde. Derfor er der et stort behov for mere målrettet forskning. I dag er det europæiske forskningssamarbejde alt for afgrænset. Det giver en masse dobbeltarbejde på europæisk plan. Effektiv bekæmpelse af kræft kræver, at vi fordobler midlerne, der gives til den europæiske forskningspulje. På den måde kan vi øge forskningen i kræftens årsager. Hvis vi øger budgettet og samarbejdet om forskningen i EU, vil vi få bedre muligheder for at dele ny aviden. Det giver flere og hurtigere resultater. Vi kan ikke ignorere truslen mod vores sundhed. Hver dag får næsten 90 mennesker i Danmark kræft. Både yngre og ældre rammes af sygdommen. I EU kan vi skabe en mere målrettet indsats overfor sygdommen. Det kan i sidste ende redde liv både i Europa og i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *